Syv fejl, kvinder laver, når de træner

Kvinder

 

Kvinder er meget forskellige, men alligevel laver vi mange gange de samme fejl, når vi træner.

Af Montserrat Farré Hernàndez

Men det er også rigtigt, at vi får mange forkerte beskeder, om hvordan en sund krop skal se ud. Én af disse beskeder er, at vi skal ligne en ultratynd model, og det er helt forkert. De ekstreme diæter, mange modeller spiser, er under 1.000 kalorier, så de kan holde sig meget tynde, men de er også svage, og desværre lider rigtig mange modeller af spiseforstyrrelser og metaboliske problemer.

Vi har faktisk ikke brug for at sammenligne vores krop med andre kvinder, men hvis vi har brug for en model til inspiration, er det bedre at bruge en atlet. En smuk og funktionel krop med former, styrke og skønhed.

Og jeg taler ikke om at have kæmpestore muskler, nej, jeg taler om at have nogle gode funktionelle muskler, der korrekt understøtter vores krop og giver os mulighed for let at udføre vores daglige aktiviteter.

Stærke muskler betyder stærkere knogler og derfor mindre risiko for knogleskørhed, en vigtig pointe tænke på.

Ud over det forbedrer muskler insulinfølsomheden, reducerer ophobning af fedt og forebygger dermed sygdomme som diabetes type 2. Muskler øger også det basale stofskifte, hvilket hjælper os med at forbrænde flere kalorier i hvile, og mens vi sover. Muskler forebygger ligeledes sarkopeni, muskeltab med alderen. Dvs. at stærke og funktionelle muskler har rigtig mange fordele og hjælper os til at være mere sunde og at opnå det, vi alle drømmer om, nemlig at fortsætte med at være funktionelle, og at vi kan klare os, når vi bliver ældre.

Og ja, selvfølgelig ser det dejligt ud med muskler, også på en kvindekrop.

Lad os nu se på de syv fejl, vi kvinder tit laver, når vi træner:

Fejl nr. 1: For lidt mad og for lidt protein

Vi kan ikke leve af salat! Selvom salat er meget sundt, er det ikke nok alene til at dække dine behov.

Muskler kræver energi og protein for at vokse og holde sig stærke. Mange kvinder, der træner dagligt, lever af salater og er helt forskrækkede over for fedt. Ved at spise sådan, er det eneste, du gør at begrænse dine resultater og at skade dit helbred, da kroppen til sidst bliver underernæret.

Husk bare én ting: Vi kan overleve uden at spise kulhydrater … men vi kan IKKE overleve uden at spise fedt og proteiner!

Fejl nr. 2: Lightprodukter og detox-diæter

Lightprodukter er ofte mindre sunde versioner af originale fødevarer og indeholder generelt flere tilsætningsstoffer og erstatningsstoffer, for at de kan smage godt og give en mæthedsfornemmelse. Noget, som fedt gør helt naturligt.

Detox-diæter? Vores krop er heldigvis rigtig fint udstyret med de nødvendige mekanismer for at afgifte alt det, der er nødvendigt.

At følge en kort faste eller intermitterende faste er meget interessant; dermed kan du give kroppen noget tid til at slappe af i og bruge energi til at lave noget andet, men du skal ikke leve af juice i flere dage.

For det første er mange juicer med højt glykemisk indeks, idet sukkeret bliver frigivet, når fibrene er taget væk. Når du drikker juice, drikker du frit sukker. Selvom juicen er baseret på grønne grøntsager, vil de fleste, du kan købe, indeholde koncentrater af æblejuice eller lignende.

På den anden side kan juice ikke nære en krop, der træner. Du har brug for byggesten til at bygge op og reparere de små skader, der sker ved træning. Her er det nødvendigt med rigtig mad, juice alene kan ikke klare denne opgave.

Fejl nr. 3: Alt for meget konditionstræning og for lidt styrketræning

Cardio- eller konditionstræning har selvfølgelig sin plads, men det bør ikke være det eneste, en kvinde gør. To eller tre ugentlige sessioner af cardiotræning er nok til at opnå fordelene.

Du skal også træne styrketræning. Det giver også en rigtig god kondition, fordi at løfte vægte kræver et stort arbejde. Og ud over det får du smukkerer former, , når du træner dine muskler, da de fremhæves på en rigtig pæn måde.

Fejl nr. 4: Frygt for at løfte tung vægt

Vi har ikke brug for lyserøde vægte!

Mange kvinder er bange for at løfte vægte og tænker, at deres krop bliver stor og maskulin. Dette er en stor fejltagelse. For det første er testosteron det vigtigste hormon til at bygge muskler, og vi kvinder har ikke særligt meget af det, og derfor er det meget sværere for os at få store muskler, end det er for mænd.

Og nummer to, veldefinerede muskler fremhæver vores former og forbedrer vores sundhed. Og som om dette ikke var nok, hjælper styrketræning med at tabe fedt og minimere muskeltab.

Hundredvis af gentagelser med minimal vægt hjælper dig ikke med at få muskler eller tabe fedt. For at opbygge tætte muskler skal du styrketræne med tunge vægte. Dine muskler reagerer på udfordringer, især på vægt.

Fejl nr. 5: Jeg vil bare tone op

At tone op forstås som, at man vil markere musklerne, men uden at de bliver større, dvs. kun at forbedre deres definition.

Den eneste måde, du kan gøre det på, er ved at træne musklen, så den taber fedt og vokser i selve vævet, og det kræver igen styrkearbejde, du kan ikke opnå det kun ved konditionstræning og lyserøde vægte, fordi du simpelthen ikke udfordrer musklerne.

Fejl nr. 6: Lav intensitet i træning

For at ændre din krop skal du gøre en indsats. Lette vægte er ikke nok til at stimulere dine muskler. Du skal selvfølgelig udvikle dig gradvist, men uden indsats er der ingen belønning.

Fejl nr. 7: Vægten er det vigtigste

Falsk … vægt er kun et tal. Men det er ikke kun det eneste og heller ikke det vigtigste.

Din fremgang måles ikke udelukkende på din vægts udvikling. Hvis du taber tre kilo fedt og får tre kilo muskler, ændres din samlede vægt ikke, men din krop vil blive transformeret. I stedet for at veje dig en gang om ugen, er det meget bedre, at du foretager målinger af hofte, talje og lår. Her kan du se ændringer i din kropskomposition, som er meget mere brugbare.

Konklusion:

Lad dig ikke snyde af markedsføring og annoncer, og lad dig ikke påvirke af andre kvinders krop. Du er, som du er, og selvfølgelig kan du ændre på din krop, hvis du ønsker det, men det kræver en indsats.

Dit primære mål med træning skal altid være at opnå en bedre sundhed. Start gradvist, sæt dig realistiske mål, og kombiner konditionstræning med rigtig styrketræning. Spis rigtig mad, som nærer din krop, og meget vigtigt, husk at sove godt og nok, da din krop også har brug for restituering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *