Tid til udrensning ?

 

 

Så har du forhåbentlig nedfrosset nogle af sommerens mælkebøtter til din udrensning … nej? Så er det godt, at du kan få dem som ekstrakt i praktisk bag-in-box.

 

Af Benedikte Mikkelsen
Artiklen blev bragt i magasinet sund-forskning – februar 2020

 

Selvom julen er overstået, og du nok allerede har indfundet dig i dine gode sunde vaner, så trænger du måske til lidt ekstra hjælp. Udrensning er et omdiskuteret emne, hjælper det eller hjælper det ikke? Der er ikke andet at gøre end at prøve det på egen krop og lave din egen vurdering.

Ingen udrensningskure virker, hvis du samtidig smider dig på sofaen og spiser McDonald’s, men det ved du jo. Så op på den sunde hest, og spis grønt, og dyrk en masse dejlig udendørs motion. Lad ikke frostgrader og is på søerne gå dig på. Forkæl dig selv med noget godt udstyr, fx gode vinterløbebukser, praktiske løbehandsker og lag-på-lag på overkroppen med åndbart tøj og ja, selvfølgelig gode sko. Nu har du udstyret, så kan kulde og mørke ikke afskrække dig – faktisk kan vi næsten love dig, at du bliver så glad så glad, når du er ude i den friske luft og bruger kroppen. Så kan du netflixe den med god samvittighed og lade den dejlige efterforbrænding hjælpe til udrensningen af kroppen.

 

Smuk blomst til et smukt menneske

Ja, det er dig vi taler om, og du fortjener en smuk blomst, nemlig en mælkebøtte eller i hvert fald ekstrakten. Mælkebøtteekstrakt er måske lige præcis det, du står og mangler, for at din mave bliver mindre oppustet, og her kunne du prøve mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark, som indeholder mælkesyrebakterier, der hjælper dig til en god tarmflora og fordøjelse. Når din fordøjelse fungerer, så vil du også mærke, at du føler dig mindre oppustet. Da mælkebøtten har et højt indhold af bitterstoffer, er den også kendt for at stimulere tre vigtige områder, når vi taler udrensning af affaldsstoffer: lever, galde og nyrer. Mælkebøtten er en glad giver til netop leveren, fordi den indeholder både de leverstimulerende egenskaber og den vanddrivende effekt – uden at skabe problemer med kaliumbalancen. Prøv en tremåneders kur, følg doseringen på dunken, eller sæt den op til det dobbelte, hvis du vil have mere turbo på udrensningen.

 

Da mælkebøtten har et højt indhold af bitterstoffer, er den også kendt for at stimulere tre vigtige områder, når vi taler udrensning af affaldsstoffer: lever, galde og nyrer.

 

Hvordan foregår det helt præcist?

De økologiske urter transporteres ind i produktionen til nænsom forarbejdning. Urterne skal inden for 10 timer videre i processen for ikke at tage skade af ilt og varme fra omgivelserne.

Plantematerialet bliver varmet op til ca. 70 grader, og herefter bliver det presset uden tilsætning af alkohol. Mælkebøttesaften fermenteres i store tanke, så de aktive stoffer er lette at optage gennem tarmen og bringe videre til leveren og nyrerne, hvor de smukke blomster gør deres store arbejde. I tankene bliver der tilsat et nøje opmålt antal mælkesyrebakterier, som hjælper på mælkebøttesaftens evne til at fungere allerede i tarmene. Efter endt mælkesyregæring tappes ekstrakterne i bag-in-box-kartoner. Bag-in-Box sikrer, at ekstrakterne ikke ilter under brug, det giver optimal holdbarhed sammen med aktive mælkesyrebakterier. Boksen er desuden super nem at have stående i køleskabet, så du lige kan tage et shot.

Mælkesyrebakterierne gavner ikke kun optageligheden af de aktive stoffer. De hjælper også med at holde hele fordøjelsen og især tyktarmen sund.

 

Fermenteret mælkebøtteekstrakt fra Herrens Mark er 100 pct. økologisk.

 

Bitterstofferne i mælkebøtten hjælper ikke kun nyrerne med at udskille overskydende væske. De påvirker også hele kroppen til bedre at kunne give slip på affaldsstoffer. Virkningen kan have god effekt på fx gigtsmerter og smerter i musklerne. Huden får også hjælp, når kroppens udrensningsorganer får støtte til at udlede ophobninger i muskler, bindevæv og hud.

 

Hvad betyder fermentering?

En fermentering er en proces, hvor man får fx mikroorganismer og deres enzymer til at omdanne nogle stoffer. I det her tilfælde er det naturens egne bakterier fra planterne, som gør arbejdet i modsætning til andre fermenteringer, hvor man kan finde på at bruge sukker til at opformere bestemte bakterier. Det kan give en skævvridning i forhold til den mangfoldighed af mælkesyrebakterier, der forekommer naturligt i urter, som har vokset på en sund økologisk jord. Og netop vores tarme – og alle andre slimhinder, der er beklædt med bakterier, har det bedst med mangfoldighed, som både beskytter og styrker vores kroppe.

 

Prøv en tremåneders kur med mælkebøttesaft fra Herrens Mark, og lav din egen vurdering af, hvorvidt udrensningen virker.

 

Bag-in-box sikrer, at ekstrakterne ikke ilter under brug, det giver optimal holdbarhed sammen med aktive mælkesyrebakterier. Boksen er desuden super nem at have stående i køleskabet, så du lige kan tage et shot.

 

Mælkebøtteekstrakten fra Herrens Mark er:

• Upasteuriseret
• Uden alkohol og tilsætningsstoffer
• 100 pct. vegansk
• 100 pct. økologisk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *