To nye eksperter ud i en helt ny teknik i Danmark

 

 

Måske har du allerede hørt om Body SDS og endog prøvet den effektive men til tider smertefulde behandling. Som med så mange andre behandlingsformer kan et system sjældent stå alene, når mange symptomer kan vælte en krop. Det fik Mikkel og Henning til at finde vejen til USA efter en metode, der vækker vores nervesystems evne til at afspænde muskler og fjerne smerter.

Her på siderne deler de ud af deres mange erfaringer.

 

NRT er videnskabeligt funderet på to neurofysiologiske lovmæssigheder: Reciprocal inhibition/antagonist hæmning og Law of Symmetry.

 

NRT står for Neural Reset Therapy. Ved at arbejde direkte med nervesystemet kan man nå ind og afspænde selv de dybest liggende muskler og dermed fjerne smerte. Nervesystemet fungerer som bekendt ekstremt hurtigt, muskler tændes og slukkes/aktiveres og deaktiveres på millisekunder.

Prøv at forestille dig en løber spurte hen over en ujævn skovbund, hver en muskel, ikke alene i benene, men i hele kroppen bliver konstant aktiveret og deaktiveret og i den rigtige rækkefølge. Musklerne skal hele tiden justeres lynhurtigt for at rette sig ind efter underlaget for at kunne holde balancen og dermed fortsætte løbet.

Muskelaktiviteten styres af vores nervesystem, nærmere bestemt af vores lillehjerne, som konstant får beskeder om fx spændingsgraden i vores muskler via nogle mekanoreceptorer.

Mekanoreceptorer er sensorer i nervesystemet, som registrerer mekaniske påvirkninger, og de ligger indlejret i blandt andet vores muskler. Når vi med NRT stimulerer mekanoreceptorerne i fx hasemusklerne, får vi musklerne til at afspænde på ofte bare 30 sekunder!

At afspænde muskler så hurtigt kan kun lade sig gøre, hvis man aktiverer nervesystemets egen måde at regulere muskeltonus på, dvs. spændingsgraden i musklerne, når de er afslappede. Nervesystemet fungerer efter nogle lovmæssigheder eller mekanismer, og en af dem hedder Reciprocal inhibition, på dansk kaldet antagonist hæmning, som kan oversættes til ”hæmning af den modsat rettede muskel”. Mekanismen kan kort forklares ved, at hvis man spænder overarmsmusklen biceps – så kan triceps, musklen på bagsiden af overarmen, ikke spændes op samtidig, fordi den er antagonist til biceps.

 

Opdagelsen af mekanismen Reciprocal inhibition gav C. Sherrington den Medicinske Nobelpris i 1932.

 

Mød Henning og Mikkel, to muskel-nerve-krop-entusiaster, der inddrager mange discipliner i deres behandlinger. De er de første i Europa med det i USA velgennemprøvede system, NRT, som på alle måder er et væsentligt supplement til de kropsbehandlinger, vi ellers kender til i Danmark.

 

Han daskede mig med en skruetrækker på mit hælben, som var låst. Det virkede, og jeg var købt. Eller solgt. Tog hele vejen til USA for at lære den for Europa helt nye teknik, NRT. – Henning

 

 

Henning Svensson:
Uddannet Kropsterapeut fra Body-sds i 2007, færdig som NRT instruktør i 2019

Mikkel Strøm:
Uddannet Kropsterapeut fra Body-sds i 2007, BeActivated level 1 i 2018, færdig som NRT instruktør i 2019

 

Mikkel og Henning har som de eneste danskere været i USA for at uddanne sig i NRT. Er du manuel terapeut i Danmark, vil de meget gerne lære dig systemet, som du kan lære at anvende på hele kroppen efter blot to weekendkurser. Det er en behandlingsteknik, hvor du skåner dine egne led og hænder. NRT som behandlingsform kan stå alene eller integreres i dine nuværende behandlingsmetoder.

Henning og Mikkel er vores to nye eksperter i SUND-FORSKNING og i SUND-PAUSE. Du er velkommen til at sende dine spørgsmål til redaktionen, og vi vil straks ekspedere dem videre til de to herrer, der vil gøre deres bedste for at svare alle.

De har sammen “NRT skolen” i Tordenskjoldsgade 21, 1. th, 1055 KBH K, NRTdenmark.dk – mail: nrtdenmark@gmail.com

 

Henning: tlf. 28 34 3080 – Mikkel: tlf. 30 11 81 11

 

Noget for dig?

I Europa er der kun uddannet fire NRT terapeuter indtil videre. Mikkel og Henning vil gerne have mange flere kolleger: Kontakt demnrtdenmark@gmail.com. De første kurser løber af stablen allerede i januar 2020.

 

Med NRT afspændes alle lag muskler, selv de inderste muskler langs rygsøjlen. Nakken afspændes let og ubesværet – trods det faktum, at man ikke kan nå ind til de inderste muskler med fingrene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *