Vidste du, at – om solens stråler

Sol og hud

 

Solens stråler har vi brug for, men alt tyder på, at vi også skal passe på med ikke at overdosere.

Vidste du, at …

Resultater fra ny forskning viser, at polysakkarider varierer i forskellige aloeplanter. Det kan give en indikation om, at aloeplanten i virkeligheden kan opdeles i flere underkategorier. Hver plante har altså forskellige egenskaber – også derfor er den i vindueskarmen ikke altid nok.

Af Marianne Palm

Oplever du akutte skader i huden, som forbrænding eller for meget sol, kan du duppe aloe vera-gel på det ramte område. Lider du af eksem, tør hud, eller vil du bare gerne have en dagcreme, kan du anvende Avivirs aloe vera creme xtreme, som er intensiv pleje til ekstra tør og belastet hud. De fine linjer omkring øjnene kan bekæmpes med Aloe Vera eye gel, som plejer og er uparfumeret, så den kan anvendes til den sarteste hud.

Med til historien er en lille dansk spørgeskemaundersøgelse, hvor 20 kvinder deltog i en test om hjælp til deres soleksem. Gennem spørgeskemaer skulle de svare på, om de kunne mærke en forskel. Fælles for dem alle var, at de havde forsøgt sig med et hav af solcremer og beskyttende cremer, men soleksemen fortsatte med uformindsket styrke.

Testen forløb over sommermånederne i 2013, hvor deltagerne havde anvendt solcremerne både under danske og udenlandske himmelstrøg. De to solprodukter indeholder henholdsvis 70 pct. og 89 pct. Activ Aloe, altså en stærk koncentration sammen med de øvrige solbeskyttende og plejende stoffer, som man finder i Avivir Aloe Vera Sun Lotion og i Avivir Aloe Vera After Sun.

17 mærkede en rigtig god effekt, to fik ikke hjælp, og en tredje fik aldrig svaret på testen.
Fælles for deltagerne var også, at det var et udbredt problem, som både kunne ramme bryst, arme, ansigt, ryg, ben/skinneben, hænder og fødder. Symptomerne var, inden forsøget gik i gang, kløe, svie, brændende varm hud, knopper og rød hud.

Når deltagerne blev spurgt om brugen af Avivir Aloe Vera After Sun, så svarede 15, at de fik færre symptomer, to svarede nej, og to har ikke svaret.

Sammen med spørgeskemaet fik deltagerne mulighed for at komme med uddybende kommentarer. Og værsgo! Her er de. Helt uden (sol)filter.

 • Har prøvet 15- 20 andre, kan ikke bruge andet end Avivir, på grund af soleksem og allergi. Og perfekt til børn, Avivir er eneste solprodukt, mine børn tåler, og de kan være i solen og vandkanten uden problemer.
 • 14 dage i Thailand, brugte Avivir både før og efter, kun minimal soleksem. Plejer at være voldsomt og svært ved at være i solen.
 • Bruger Avivir Aloe Vera Sun Lotion som dagcreme og som solcreme, når jeg solbader, og har slet ikke haft soleksem.
 • Øv, at det ikke virkede på mig.
 • Jeg er ikke helt fri for symptomerne.
 • Det har været fantastisk at opleve en uge sydpå, uden gener af soleksem.
 • Har ikke fået soleksem denne gang. Fantastisk!
 • Vil fremover bruge jeres solprodukter, da det mindsker min soleksem med 50 pct.
 • Savner kølende effekt i After Sun. Huden brænder efter påsmøring. Hvis jeg sveder, holder solcremen ikke så længe.
 • Jeg har ikke fået eksem eller kløe.
 • Har aldrig kunnet finde noget, der virkede. Nu kan jeg være i solen, også i Spanien, uden svien og smerte, som soleksem giver mig.
 • God konsistens – fedter ikke på huden.


(Forsøget, som er lille, men meget tydeligt, blev lavet i 2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *