Vitaminer, mineraler og urter til dit barn
July 21, 2011

barn fingermaling

 

Efterår, rusk og regn. Sygedage, forkølede børn, vrantne chefer og stressede forældre. Skal vi absolut være syge hvert efterår og hver vinter, blot fordi vi bor på den nordlige halvkugle? Nej.

 

Forebyg allerede nu, få slimhinder og immunsystem til at fungere optimalt, så alle kan gå glade gennem den mørke tid. Læs om mange forskellige løsninger på midtersiderne. Riv dem ud, og vid, at du kan bruge hele molevitten også til børn.

 

Det handler stort set kun om doseringer, men selvfølgelig regel nummer 1: Gå altid til læge, hvis du er i tvivl om diagnosen! En tilsyneladende banal influenza kan være en lungebetændelse,  en snotnæse kan udvikle sig til en farlig halsbetændelse, eller sprænge trommehinder, som i værste fald kan danne arvæv, som senere bliver til nedsat hørelse. Dit barn kan ikke altid fortælle, hvordan hun egentlig har det. Et barn kan pege på maven, og fortælle, at her gør det ondt, men i virkeligheden er det en blærebetændelse, som kan udvikle sig til en infektion, der ender i nyrerne. Når alle disse advarsler er givet,  og du har efterlevet dem,  kan du med de mange råd på disse sider virkelig gøre en forskel for dit barn.

 

Et must er en god vitamin- og mineralbalance 

Der findes flere produkter til børn i helsekosten, og det bliver ofte smagen på produktet, som bliver afgørende for indkøbet. Desværre er det næsten umuligt at skjule smagen af gode mi-neraler og mange af vitaminerne, så det er også en regel uden undtagelse, at de allerbedste produkter, fx MinVitamin (Pharma Nord) og Omnimini (Biosym) smager værst. Men prøv alligevel at lokke dit barn til at tygge sig igennem et par stykker (følg dosering på pakningen), for de er så meget bedre end de fleste andre. Er det umuligt, kan den flydende MiviTotal fra Anjo være et rigtig godt alternativ.

 

Til børn mellem 3 og 12 år vælger du blot halvdelen af den dosis, som er anført på flasken.

 

Og urter er et hit for børn

Der er især to børneprodukter, som stikker deres hoved frem af mængden af urteprodukter til børn.

 

Urtemix fra Bidro er en velsmagende (ja, de fleste børn kan faktisk godt lide Urtemix!) urtedrik med fem forskellige droger, der hver for sig og sammen giver dit barn en fin støtteterapi gennem efterår og vinter.

 

Rød Solhat (Echinacea purpurea) kender de fleste som en immunstyrkende droge, og rødderne indeholder allermest af de aktive stoffer.

 

Hyldebær ekstrakt (Sambucus nigra) kan hjælpe kroppen med at afværge angreb af virus fx ved forkølelse og influenza.

 

Lakridsekstrakt (Glycyrrhiza glabra) er velsmagende, men også en fantastisk slimdrivende rod. Ekstrakten hjælper i øvrigt også de små binyrer med at danne kortisol, som er en vigtig betændelseshæmmende egenskab og hvis dit barn er fortravlet og urolig kan lakrids også gøre en forskel.

 

Jernurt (Verbena offcinalis) er Jern-Henriks urt. Dit barn får styrket hele nervesystemet, får reguleret appetitten, så kræsenhed ofte forsvinder – og er i det hele taget en urt, som bringer balance i små kroppe. Urtemix kan anvendes i alle aldre, men er først og fremmest et af de bedste produkter til børn.

 

Den status deles med Biostrath, som mange familier allerede kender som et urteprodukt, skabt i Schweiz, hvor man lader urterne gennemgå en speciel gæringsproces. Gæringsprocessen skaber en unik sammensætning af polysakkarider, som fremmer immunforsvaret sammen med urterne. I det færdige produkt er der ingen gærcellevægge tilbage, men de immunaktive stoffer findes i stor stil i produktet. Der er lavet flere studier på Bio-Strath, som samstemmende forklarer, hvorfor så mange forældre gennem tiderne har kunnet se en mærkbar forskel i antallet og længden af infektionerne. Biostrath indeholder 16 forskellige urter, hvor langt de fleste virker desinficerende og slimdrivende, mens andre fremmer de overordnede organsystemer, som fx nervesystemet og kredsløbet, hvilket gør Biostrath til et generelt styrkende tonikum for børn og voksne. Men det er især den specielle gærekstrakt, hvor polysakkariderne så at sige kickstarter kroppens immunsystem, som gør Bio-Strath unik.

 

Forsøg i DK Institut for Optimal Ernæring i København har gennem 4 måneder fulgt en gruppe på 100 børn, som dagligt har fået et tilskud på 5 ml af fiskeolien Eskimo 3 Kids.

 

Helbredshistorie, kostvaner, symptomer, humør og adfærd er blevet registeret gennem spørgeskemaer og interviews med forældrene, henholdsvis ved start og afslutning på undersøgelsen.

 

Ved undersøgelsens afslutning rapporterede en overvægt af familierne om markant forbedring af en række fysiske problemer:

 

  • 68,8 % af de familier, der havde rapporteret om problemer med hals- og luftvejsinfektioner (16 børn), registrerede en synlig bedring efter de fire måneders daglige indtag af fiskeolien.
  • 64,7 % af de, der havde problemer med eksem (17 børn), rapporterede om forbedring.
  • 77.8 % af de, der havde rapporteret om problemer med tør hud (9 børn), meldte om en mærkbar forbedring.
  • 60 % af de familier, der havde rapporteret om hyppige forkølelser (50 børn), rapporterede om bedring. 5 familier havde rapporteret om, at deres barn havde øreproblemer. Samtige meldte om bedring efter de fire måneders brug af Eskimo 3 Kids.

Fakta

Husk altid at tage lægen med på råd. En tilsyneladende banal infektion, kan være en halsinfektion, der uden antibiotika løber løbsk, der kan angribe både hjerteklapper og nyrer.

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: