Søde citroner
October 20, 2017

 

 

Sommerferien er lige om hjørnet, og forhåbentlig venter der dejligt daseri i solen og masser af læskende is. Her har du nogle af mine favorit-is.

Citroner indeholder meget natrium og kalium, hvilket gør citron til en perfekt elektrolyt-drik, da den opretholder en normal mineral-balance – ganske som de isotoniske drikke, man kan købe i træningscentre. Bare helt naturlig og uden kemiske tilsætningsstoffer og glukosesirup – perfekt til en varm sommerdag. Så hvad er bedre end citron-is i varmen?

 

Af Caroline Fibæk, naturopath IBM og madskribent
Opskrifterne blev bragt i magasinet sund-forskning.dk – sommer 2013

 

Citron Is

”Flødeis” lavet på basis af nødder har en meget lettere tekstur end almindelig flødeis – den er rundere og mildere. Citron is er frisk, cremet og let. Server gerne med en Vanilje Cookie. Antal portioner: ca. 4. Udstyr: Blender, ismaskine

 

Det skal du bruge:

  • 2 dl cashew- eller macadamianødder
  • 1½ dl vand
  • 3 spsk. rå agavesirup eller rå honning
  • 2 spsk. lecitingranulat
  • Revet skal fra en økologisk citron
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. gurkemeje

 

Sådan gør du:

Blend alle ingredienser, og køl cremen ned i køleskabet. Hæld den afkølede creme i din ismaskine, og følg instrukserne. Er du ikke den heldige ejer af en ismaskine, kan du også fryse cremen ned ca. 4 timer – men rør gerne i den hvert 20 min. Til den er frossen. Hvis den alligevel bliver for hård, kan du køre den cremet igen i en food processor.

 

Vanilje Cookie

 

Det skal du bruge:

  • 4 store medjouldadler
  • 3 spsk. fint kokosmel
  • 2 tsk. vanilje
  • 1 tsk. kokosolie

 

Sådan gør du:

Mos medjouldadlerne til en blød dadelmasse, og ælt grundigt med kokosmel, vanilje og kokosolie.

Rul kookie-dejen flad mellem 2 stykker bagepapir, og udstik små, runde kookies med en småkageudstikker eller et glas. Frys dine Kookies i 10 min, så de er faste og seje at bide i. Server sammen med citron-isen.

 

Citrongranita

Granita er egentligt bare det oprindelige italienske ord for vores ”iskoner” eller slush ice, som man kan købe i mange boder og tivolier sommeren igennem. Denne er bare uden glukosesirup, kunstig aroma og farvestoffer.

 

Det skal du bruge:

  • 2 dl vand
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 3 spsk. agavesirup, Birkesød eller honning
  • 1 knivspids himalayasalt

 

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser og rør godt, så saltet opløses, og hæld i en lukket beholder, som kan tåle frost. Frys natten over eller ca. 4- 6 timer.

Skrap isen ud med en gaffel og viola – citron iskoner! Server evt. i de tomme citronskaller. Skal du bare have granita i en fart kan du i stedet blende (eller køre gennem en food processor):

 

Det skal du bruge:

  • 3 dl isterninger
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 3 spsk. agavesirup, Birkesød eller honning
  • 1 knivspids himalayasalt

 

Du kan finde flere opskrifter på www.CarolineFibaek.dk og www.GreenGoddessGuide.dk

 

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: