Hvorfor næsten ingen forskning i DK?

Du vil kunne finde en masse kildehenvisninger til forskning, og den er desværre mest på engelsk eller tysk. For det er desværre et faktum, at der stort set ingen forskning er på produkterne herhjemme. Som regel har de danske firmaer købt rettighederne fra en udenlandsk fabrik, og ikke mange har ofret energi på at oversætte det til os andre. Det er der så flere gode grunde til:

Helix slim studie

Der findes et 12 ugers studie udført af Werk et al. Studiet er veludført, placebo kontrolleret, dobbelt-blind udført af læger i åben praksis. Der er anvendt relevant statistiske parametre såsom reduktion i vægt og BMI. Der kunne påvises en statistisk og klinisk relevant signifikant effekt for verum gruppen.

 

Foruden at påvise effekt, viste forsøget at Helianthus er veltolereret, hvilket normalt ikke gælder for præparater med højt indhold af inulin. Her oplever man ofte mavesymptomer som f.eks. oppustethed. Ud fra disse data kan det uddrages, at inulin indholdet ikke er afgørende og at inulin ikke er det hovedaktive stof. Som i så mange andre tilfælde, er der tale om, at effekten stammer fra hele plantens spekter af indholdsstoffer.

Chili Burn

New Nordic har de seneste år arbejdet intenst på at udvikle en tablet, der gavner forbrændingen, og nu sender de Chili Burn på markedet. En tablet med mikroplantestoffer, der  sætter skub i forbrændingen og modvirker oppustethed. Ideen bag tabletten er: kost-forårsaget stimulering af forbrændingen. Princippet er simpelt – du kender det fra stærk mad. For eksempel den “hotte” mexikanske pizza med jalapenos eller de stærke karry retter. Krydderierne sætter gang i systemet, så du får varmen og de sætter gang i den såkaldte “kost-inducerede forbrænding” – eller i daglig tale bare forbrændingen, så du brænder kalorier af. New Nordic har analyseret og testet de naturlige stoffer, der er særlig gode til at kick-starte for-brændingen.

Fedme, sukkersyge og magnesiummangel – er der en…

Mineralet magnesium indgår i flere hundrede forskellige enzym-processer i kroppen og har blandt andet afgørende betydning for muskelfunktioner, herunder hjertemuskulaturen. I perioder med stress kan det være en god ide at få ekstra magnesium for at beskytte hjertekar-systemet.

Ny forskning foreslår, magnesium som et fremtidigt bud på effektiv forebyggelse af såkaldt ”metabolsk syndrom”, en potentielt livstruende kombination af insulin-resistens, højt blodtryk, fedme og åreforkalkning. Du har muligvis aldrig hørt om begrebet ”metabolsk syndrom”, men  hver femte mand og kvinde i den vestlige verden lider af det.

Stabile fiskeolier giver stabile resultater

Kigger man på de allerførste studier med fiskeolier, var effekten af omega 3 fedtsyrer noget svingende. Skyldtes det, at der indgik ikke særligt gode omega 3 produkter, eller kunne forklaringen ligge et helt andet sted? Muligvis. For det viser sig, at det ikke er ligegyldigt, hvordan man stabiliserer sin fiskeolie. Det skal ikke bare være en tilfældig type E-vitamin, men derimod et mix af forskellige tocoferoler. Fordyb dig her i en flot nordisk forskning, som blandt fortæller, at det ikke er tilfældigt, at et produkt som Eskimo 3 hører blandt de bedste i Skandinavien. Netop fordi de har formået – og forstået – betydningen af at stabilisere de følsomme fedtsyrer.

Positiv adfærd med fedtsyrer

Eaton Hall skolen i Norwich er Norfolk amts specialskole for drenge med alvorlige problemer af adfærdsmæssig, social og følelsesmæssig karakter.

Alle eleverne har brug for specialhjælp og har alle fået forskellige diagnoser som forstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet (ADHD), autisme, ordblindhed, Aspergers syndrom og autisme spektrum forstyrrelser (PDD).

Gennem seks måneder fik 28 elever på mellem 10 og 16 år eye-q samtidig med, at de fik en sund og afbalanceret kost.

Planteolier er usunde

Fedtsyrer og inflammationer. Slut med planteolier hvis du lider af inflammationer…

Af Marianne Palm, biopat og naturopath ibm

Provokerende? Ja. Sandt? Måske… For al ny forskning på tværs af landegrænser, og ikke mindst på tværs af forskere, der ellers sjældent er enige om noget som helst, viser, at spiser du for mange planteolier i forhold til fisk, holder du liv i inflammationerne i muskler, sener, led, hud og slimhinder.

Kun det allerbedste til dit barn

Af Marianne Palm

Jeg har skrevet flere bøger om behandling af børn.
Bøger, som er blevet til efter 25 års erfaringer med behandling af børn.  Mange hundrede børn er det blevet til i min klinik, men også mange børn, som jeg faktisk aldrig har set, for det har jeg haft for travlt til. Men gennem mails, telefonopkald – og ikke mindst via mit arbejde som skribent i bl.a. Alt for Damerne og SØNDAG, har jeg modtaget hundredvis af breve fra glade forældre, som kunne fortælle, at mine gode råd har båret frugt. Et af mine helt tilbagevendende råd til børn er eye q.

Fiskeolie under graviditeten forebygger astma

1,5 millioner danskere har allergi eller astma.

Nu peger ny dansk undersøgelse på, at indtaget af fiskeolie under graviditet forebygger astma blandt børn.

En undersøgelse, der netop er offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition konkluderer, at hvis kvinder spiser fiskeolie under graviditeten kan de være med til at forebygge udviklingen af astma hos deres børn.

Resultaterne i undersøgelsen viste en reduktion af astma tilfælde blandt de børn, hvis mødre havde indtaget fiskeolie (Omega-3) under graviditeten sammenlignet med olivenolie. 533 kvinder blev givet enten fiskeolie eller olivenolie i kapsler under deres graviditet i 1990. 16 år efter blev deres børn undersøgt for astma og allergi.

Fedtsyrer

Kostens hovedbestanddele kan inddeles i makronæringsstoffer: Proteiner, fedtstoffer og kulhydrater, og mikronæringsstoffer: vitaminer, mineraler og sporstoffer. Makronæringsstofferne er bl.a. energikilder og fordelingen i energi-procent (E%) bør være: ca. 10% protein, max. 30% fedt og min. 60% kulhydrat. De 30% fedt bør være fordelt nogenlunde ligeligt mellem: max. 10% mættede fedtsyrer, min. 10% monoumættede fedtsyrer og ca. 10% fler- eller polyumættede fedtsyrer. Fedt er et af hovedproblemerne i vestlig normalkost af følgende grunde: