Hvorfor kan jeg ikke tabe mig?
April 26, 2012

Hvorfor-kan-jeg-ikke-tabe-mig-

 

Er du fanget i en ond spiral, hvor du simpelthen ikke kan få styr på din vægt, fordi du hele tiden har trang til sødt? Her er en forbavsende enkel løsning.

Du har lige spist, men allerede kort tid efter har du en helt ustyrlig lyst til at gå ombord i den pose matador-mix, der ligger i skabet. Havde det ikke været for den forbandede sukkerafhængighed, ville du let kunne tabe dig, men uanset hvor ihærdigt du forsøger, kan du ikke styre den søde tand. Jamen, vidste du, at din trang til sødt kan skyldes noget så elementært som underskud på chrom?

 

Stabiliserer blodsukkeret

Chrom er et mineral, som findes i føden. De færreste af os tænker over dette stof i dagligdagen, specielt fordi der ikke skrives ret meget om det, men måske burde vi tage det lidt mere seriøst, for det har en større betydning, end man lige forestiller sig. En af chroms meget vigtige opgaver er at stabilisere blodsukkeret.

Det virker som såkaldt ”co-faktor” og hjælper insulin med at transportere sukkeret fra blodet ind i cellerne. Insulinet kan faktisk slet ikke virke uden chrom, så det er et stof, vi er nødt til at få i tilstrækkeligt høje mængder.

 

Hvor meget behøver vi?

Et problem er, at dansk gennemsnitskost ikke indeholder den mængde chrom, som ifølge nogle eksperter er nødvendig (100-200 mikrogram). Et andet problem er, at de fleste ikke kender symptomerne på chrom-mangel og derfor ikke reagerer på dem.

Da chrom er et relativt harmløst stof uden nævneværdige bivirkninger, er det imidlertid let at eksperimentere med.

Hvis du har et eller flere af nedenstående symptomer, kan du med fordel forsøge at tage et chrom-tilskud på 100 mikrogram dagligt i 2-4 uger og se, om det hjælper:

 

• træthed (især om eftermiddagen og ud på aftenen)

• irritabilitet

• rystende hænder

• vægtproblemer

• trang til slik

• svimmelhed

 

Fakta

Ikke en slankepille

Et tilskud af chrom i tabletform er ikke en slankepille, selvom det kan være fristende at tro det. Mange oplever nemlig, at når de har taget chrom i nogle få uger, går de ned i vægt. Forklaringen ligger i, at de pludselig har lettere ved at holde sig fra søde sager.

Når man holder sig fra disse fedende kalorier, vil det have en positiv indflydelse på vægten, men selve vægttabet er ikke afledt direkte af chrom-tilskuddet. Det er derimod en indirekte bonus-virkning.

Chrom-præparatet Bio-Chrom indeholder en dansk-udviklet chrom-gær, som er udviklet specielt med henblik på at gøre mineralets biologiske tilgængelighed i kroppen så høj som mulig. Kroppen har i forvejen vanskeligt ved at optage chrom, så det er afgørende at vælge et produkt, som giver så høj optagelighed som muligt.

Skriv en offentlig kommentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Giv mig besked om: